Home > Vebego vitaliseert werk en zorg

Vebego Airport Services - Pionieren op Schiphol

Klantoplossingen op maat van Vebego Airport Services

In je eentje ben je soms sneller, samen kom je doorgaans verder. Het zou zomaar de samenvatting kunnen zijn van anderhalf decennium samen met Schiphol pionieren. Op tal van gebieden. Van schoonmaak tot bakken runnen en een hele waaier aan diensten daartussen.

Bakken runnen? Rob Westerlaken, directeur Vebego Airport Services legt uit: “Bakken runnen is een mooi, klein voorbeeld van de toegevoegde waarde van kennis hebben over de luchthaven. De bakken zijn die bakjes waar je je spullen, zoals je horloge en sieraden, in doet als je door de beveiliging gaat. Eenmaal gebruikt, moeten die weer terug naar het beginpunt. Wat de beveiligers prima zelf regelen, maar wat bij piekdrukte soms stagneert.”

In januari voorzagen Rob en zijn team dat het bakken runnen in de zomer van 2017 problematisch kon worden, vanwege het hoge aantal geplande vluchten. Zij hebben daarop proactief mensen aangenomen – al voordat zich een probleem voordeed. Hij vertelt: “Een tijdige investering, aangezien collega’s op de werkvloer gescreend en ingewerkt moeten worden. Door zo te werk te gaan, ontwikkelingen te zien, vooruit te denken en op te lossen, kunnen we die helpende hand zijn op het moment dat het nodig is.

Als bakkenrunner in dit geval, maar vanuit dezelfde mindset ook als beveiliger, schoonmaker en partner in technisch onderhoud, karrenlogistiek en informatievoorzieningen. In alle gevallen houden we de ogen open en investeren we vooruit. Zodat we altijd snel en flexibel inspelen op calamiteiten, afwijkende vragen en nieuwe ontwikkelingen.”

Verder kijken

Rob: “Omdat we voortdurend kansen op de werkvloer zien én omdat we over de kolommen – die grote organisaties kenmerken – heen verbanden weten te leggen, dragen we ook gericht bij aan Schiphols langetermijnthema’s. De status van ‘best digital airport’ handhaven en het realiseren van een afvalloos 2030 bijvoorbeeld. Twee thema’s die ook goed samengaan.”

Hij noemt als voorbeeld het in eigen beheer ontwikkelde netwerk van sensoren dat meet en voorspelt wanneer de afvalbakken vol zitten. “Nu worden die pas geleegd als ze bijna vol zijn, in plaats van in een vaste routine waarin je ook halfvolle bakken leegt. Dat werkt 30% efficiënter en we gebruiken minder afvalzakken. Waarbij we vervolgens het verzamelde PET-afval recyclen als grondstof voor de 3D-printers die pashouders printen.”

Boegbeeldjes

Het netwerk van sensoren is niet de enige innovatie waar Rob mee werkt. “Neem Annie Trash: de zelfrijdende afvalbak die naar je toekomt. Een eigentijdse Holle Bolle Gijs die helpt met bewustwording rondom afval. En ze blijkt spontaan nog een extra dienst te bewijzen: als proefkonijn voor de ontwikkeling van een beleid voor zelfrijdende voertuigen.
In feite is Schiphol één grote proeftuin voor innovatie, wat het werk voor onze collega’s ook extra cachet geeft. Je speelt hier iedere dag een glansrol voor een miljoenenpubliek. Echt uniek. Met in het vooruitzicht nog meer terreinwinst voor slimme klantoplossingen.”

Blijven pionieren

“Of die nieuwe oplossingen nu gaan over vervoer voor mensen met een beperking of het verzorgen van hospitalitytrainingen; we blijven ons ontwikkelen,” zo vertelt Rob. “Ook met het oog op de doelstellingen van 2030. Onze rol zal tegen die tijd vast weer anders zijn – meer geautomatiseerde beveiliging, minder bagagekarretjes, minder schoonmaken – wie weet. Eén ding durf ik wel te voorspellen: ook in 2030 pionieren we nog ouderwets enthousiast mee.”