Home > Vebego vitaliseert werk en zorg

Yask op zijn plek als spelverdeler

Goed op één lijn

Wil je iemand vol passie horen praten over haar dagelijkse werkzaamheden? Bel voor de aardigheid dan eens met Katja Barendrecht. Vanuit Yask als operationeel manager is zij verantwoordelijk voor 24 kantoorpanden, waaronder zes hub-locaties, in zeven regio’s, in heel Nederland. Voor één klant: KPN.

“We zijn in april aan de slag gegaan voor deze opdrachtgever na een aanbestedingstraject van negen maanden. De opdracht? Aansturen, regelen, oppakken, ontzorgen: alle aspecten van de facilitaire dienstverlening naar een hoger niveau brengen. Met vanaf dag één de klant, de gebouwgebruikers, centraal. Geen sinecure, aangezien er sprake is van een nieuwe manier van werken, nieuwe leveranciers, soms nieuwe collega’s en nieuwe verhoudingen.”

Constructief en open klimaat

Het is volgens Katja een flinke overgang. Toch zijn ze erin geslaagd om de transitie soepel te laten verlopen. “Natuurlijk hebben de veranderde processen en procedures nog steeds volop aandacht nodig. Maar door te focussen op de voorzijde, door bovenal goed aanspreekbaar te zijn, heeft niemand veel last gehad van de switch. De feedback die we daarover hebben ontvangen, en de waardering in het algemeen voor mijn collega’s hier, is echt waar je het voor doet. Met de complimenten aan het team. En aan de opdrachtgever die de voorwaarden heeft weten te scheppen voor een klimaat waarin je zo constructief en open met elkaar om kunt gaan.”

Onze gezamenlijke pragmatische aanpak maakt het prettig schakelen

Veel overeenkomsten tussen de organisaties

Katja vervolgt: “We hadden al een klik tijdens de verkenningen in 2016. Een connectie. Een gedeelde passie, authenticiteit, verantwoordelijkheid. Het voelt gewoon goed. We hebben als organisaties de nodige overeenkomsten, denk ik. En een ‘hoe je het doet, doe je het, regel ’t maar’-mentaliteit. We houden allebei van een pragmatische aanpak. Dat maakt het prettig schakelen hier.

Iedereen weet waar we samen naartoe willen. De contractmanager is scherp op de afspraken, de performancemanager verliest de kpi’s niet uit zicht, de advies- en innovatiemanager weet wat hem te doen staat. En ook met de facilitaire directie van de opdrachtgever is er sprake van een échte samenwerking.”

Ambities verwezenlijken

“Nadat we het grootste deel van jaar druk zijn geweest om de basis op orde te brengen, is het nu tijd voor verbeterslagen. Schoonmaak, catering, beveiliging, groen, kunst – iedereen heeft de tijd gehad om zijn eigen eiland piekfijn op orde te brengen. Nu is het aan ons om meer verbinding aan te brengen.”

Meer synergie in de keten om ambities te bereiken

Daarnaast heeft Katja de strategische ambities gedefinieerd in een business-canvas. Ze vertelt: “Denken aan de klant nog centraler stellen, meer bereiken op het gebied van duurzaamheid, en zero waste. KPN wil namelijk de groenste provider ter wereld zijn. Meer synergie in de keten draagt bij aan het sneller verwezenlijken van de verschillende ambities. Mijn rol daarin is mensen bijeenbrengen. Ook virtueel in smart building BIM-omgevingen bijvoorbeeld. Zo is er straks nooit meer miscommunicatie over die vloer, de afspraken rondom die lift, of de bezettingsgraad van die vergaderzaal.”